Proglašeni su najljepši, najkreativniji, najslađi i najbolje prezentirani stolovi sa slasticama

lis 17, 2025 | Vijesti

 

Piše: Ante Štiglić

Svi razredni odjeli Osnovne škole Kostrena sudjelovali su 15. listopada u obilježavanju Dana kruha. Učenici su donijeli krušne proizvode, peciva, kolače, muffine i jesenske plodove te su ih poslagali na stolove ispred svojih učionica. Stručni žiri za ocjenjivanje pekarskih proizvoda, u kojem su se nalazile naše kuharice i pedagoginje Zita Kolveši i Daria Štriga, detaljno je pregledao svaki stol i poslušao prezentacije učenika. Razredna nastava, odnosno učenici od 1. do 4. razreda natjecali su se u kategorijama: Najkreativniji stol, Najveseliji stol, Najslađi proizvodi i Najbolja prezentacija dok su se razredni odjeli predmetne nastave natjecali u kategoriji Najkreativniji stol i najbolja prezentacija proizvoda.

Razredna nastava

Najkreativniji stol

  1. mjesto – 4. a razred
  2. mjesto – 2. b razred
  3. mjesto – 1. a razred

Najveseliji stol

  1. mjesto – 2. c razred
  2. mjesto – 4. d razred
  3. mjesto – 3. a razred

Najslađi proizvodi

  1. mjesto – 1. b razred
  2. mjesto – 3. b razred
  3. mjesto – 4. b razred

Najbolja prezentacija

  1. mjesto – 4. c razred
  2. mjesto – 2. a razred
  3. mjesto – 1. c razred

Predmetna nastava

Najkreativniji stol i najbolja prezentacija proizvoda

  1. mjesto – 8. a razred
  2. mjesto – 6. b razred
  3. mjesto – 5. b razred

Učenici su, naravno, mogli degustirati proizvode, ali bilo ih je jako puno pa su peciva i slastice, koje su ostale, poslije odnesene u prihvatilište za beskućnike Ruže sv. Franje i Sestrama Milosrdnicama za siromašne i potrebite.

Evo što kažu učenici pobjedničkog, 8. a razreda:

  • Neki su razredni imali i po dva stola. Bilo je puno finih peciva. (Besjan)
  • Neki su učenici sami pekli krušne proizvode, nekima su roditelji, a neki su i kupili. (Gea)
  • Dani kruha obilježavaju se kako bismo izrazili zahvalnost za kruh i plodove koje svakodnevno koristimo. (Petra)
  • Cijela je škola mirisala po kolačima i kruhu. Cilj je bio nahraniti ljude koji nemaju dovoljno i u tome smo uspjeli. (Lea)
  • Mališani nisu razumjeli zašto se provode Dani kruha pa su im stariji učenici objašnjavali da to radimo kako bismo zahvalili zemlji za plodnost. (Emiliia)

Ovakve akcije potiču kreativnost i zajedništvo te se radujemo nadolazećim Danima kruha i ostalim aktivnostima u našoj školi.

Skip to content