preskoči na sadržaj

Osnovna škola Kostrena

 > Naslovnica
Vijesti

Akcija "Dajem knjigu"

Autor: Korina Udina, 16. 11. 2017.

U Mjesecu hrvatske knjige do Dana Hrvatskih knjižnica (11.11.2017.)
Knjižničarsko  društvo  Rijeka
organiziralo je akciju
 „DAJEM KNJIGU“!

Knjižničarsko društvo Rijeka (www.kdr.hr) je odlučilo među svojim članovima u Mjesecu hrvatske knjige, za Dan hrvatskih knjižnica, organizirati akciju DAJEM KNJIGU. Knjiga je knjižničarima poslastica, ne hrana, kako kaže Tin Ujević, i mi smo odlučili tu poslasticu podijeliti mališanima na Klinici za pedijatriju i Klinici za dječju kirurgiju. Time doprinosimo nacionalnoj strategiji poticanja čitanja i njeguje se čitanje iz zabave, užitka.  Članovi Knjižničarskog društva Rijeka su u svojim knjižnicama prikupljali knjige i slikovnice.

Odazvali su se učenici školskih knjižnica u OŠ Kostrena, u OŠ Ivana Zajca i OŠ Jelenje Dražice, u Građevinskoj tehničkoj školi u Rijeci, knjige su prikupljali Gradska knjižnica Bakar, Sveučilišna knjižnica Rijeka i knjižnica Teološkog fakulteta u Rijeci. 500 prikupljenih knjiga i slikovnica kroz Mjesec hrvatske knjige pokazatelj su dobrog utjecaja knjižničara na osvješćivanje mladih o mogućnostima zajedništva.

Primopredaja donacije bila je u četvrtak, 9.11. 2017. u 12 sati, u prizemlju zgrade Poliklinike na Kantridi pokraj prostora igraonice. Donaciju je preuzeo doc. dr. sc. Harry Nikolić, predstojnik klinike za Dječju kirurgiju KBC-a Rijeka, uz prisustvo glavne sestre Klinike za dječju kirurgiju Katice Peranić Šegota, bacc. med. techn. i glavne sestre Klinike za pedijatriju Tatjane Čargonje, mag. med. techn.  U ime Knjižničarskog društva Rijeka donaciju je predala dr.sc. Korina Udina, predsjednica Knjižničarskog društva Rijeka, mr.sc. Maja Cvjetković, dopredsjednica KDR-a, Jasminka Kovačević, tajnica KDR-a te Koraljka Mahulja Pejčić, članica.

U ime učenika OŠ Kostrena koji su u školskoj knjižnici s učiteljima i roditeljima prikupili oko dvije stotine knjiga i slikovnica, bila je predsjednica Učeničkog vijeća Vita Biondić kao i dvije učenice iz OŠ Ivana Zajca, predstavnice grupe od 17 učenika petih razreda obuhvaćenih edukacijom građanskog odgoja kojima je ovo bila prva akcija građanske inicijative.
Oglasna ploča
Tražilica
Kalendar
« Listopad 2018 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
Prikazani događaji


Korisni linkovi
Anketa
Mislim da će titulu NAJ-RAZREDA osvojiti:

Arhiva dokumenata
CMS za škole logo
Osnovna škola Kostrena / Žuknica 1, HR-51221 Kostrena / os-kostrena.skole.hr / ured@os-kostrena.skole.hr
preskoči na navigaciju